Omar Kamal, avagy a palesztin Frank Sinatra

Omar Kamal - Youtube kép

Egyre ismertebb a nagyvilágban a Nabluszban, alias Schemben felnőtt palesztin fiatal énekes, Omar Kamal.

Kamal építészetet tanulni ment Cardiffba az egyetemre, ahol mellesleg előadóművésszé vált.  2015 nyarán megszerezte mérnöki diplomáját Angliában, de a sors végül a zene felé terelte.

„Palesztinában felnőve nem sok mindent lehetett csinálni az iskolába járáson és az otthon űzhető hobbikon kívül. Emlékszem, ahogy a klasszikustól a popig a különböző zenei világok között búvárkodtam, eleinte kazettákkal és CD-vel, amiket apám és a testvéreim vettek, aztán széles körben elérhető lett, és mindent megváltoztatott az internet.

Sokkal egyszerűbb lett mindenféle zene megismerése. És szerintem a hely szelleme, ahonnan jössz, megmutatkozik benne, bármit is teszel. Palesztina szellemisége szenvedélyesebbé teszi a dolgaimat” – nyilatkozta a ventsmagazinnak.

Kamal karácsonykor végigturnézi dalaival a Palesztin Hatóságot, és jövőre az Egyesült Királyság meghódítását tűzte ki célul.

És egy ízelítő:

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.