Aranyérem, ezüstérem, bronzérem – mindhármat Izrael nyerte

A TytoCare öndiagnosztizáló készüléke

Izraeli start-up cégek szerezték meg az első három helyet a németországi Düsseldorfban rendezett Medica nemzetközi egészségügyi vásáron. A “Legjobb Orvosi Mobilalkalmazás” verseny első helyezettje az UpRight cég lett, mely egy tartásjavító készüléket mutatott be, ami a hátfájdalmakat csökkenti egy okostelefonnal összekötött érzékelő segítségével. A második helyet a Bi Medical kapta, mely a méhnyak teljes feltérképezését végző készüléket fejlesztett ki, amely képes azonnal diagnosztizálni a rákos, vagy a rák kialakulását megelőző elváltozásokat. A harmadik díjat a TytoCare nyerte, melynek okostelefonnal összekötött, kisméretű készülékével bárki képes teljes orvosi állapotfelmérést végezni saját magán. Az eredményeket a háziorvosnak lehet továbbítani, aki felállítja a megfelelő diagnózist.

A versenyt tavaly is egy izraeli cég nyerte, mely a kommunikációs nehézségekkel küzdő betegek beszédét értelmezte applikációja segítségével.

A TytoCare öndiagnosztizáló készüléke
A TytoCare öndiagnosztizáló készüléke

forrás: zsido.com

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.