Rekord: soha nem látogattak ennyien Izraelbe novemberben

Ázsiai fürdőzők a Holt tengernél - Olyan nagy országokat is megszólítottak, mint Kína és India - fotó: Itamar Grinberg / Izraeli Turisztikai Minisztérium / Flickr

Az országba 38 százalékkal több turista látogatott el tavaly novemberhez képest.

Minden eddiginél többen látogattak el egy hónap leforgása alatt Izraelbe novemberben – adta hírül a Times of Israel. A látogatók számát 287 900-re becsülik, ami 38 százalékkal magasabb a tavalyi év ugyanezen időszakához képest, és 12 százalékkal haladja meg a 2013-ban mért 256 500 fős rekordot.

Yariv Levin, Izrael turisztikai miniszter a növekedést főként az állam intenzív marketing tevékenységének eredményének tudja be, amellyel olyan nagy országokat próbáltak megszólítani, mint Kína és India. A miniszter nyilatkozata szerint különösen nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy a téli időszakra is kiterjedjen a turisztikai kampány, ami a jövőben is folytatódni fog.

A minisztérium információi szerint a novemberi látogatók csaknem 1,5 milliárd sékelnyi, (azaz közel 400 millió dolláros) bevételt hoztak az izraeli gazdaság számára. 88 százalékuk repülővel utazott Izraelbe, míg 28 000 fő Jordánián, 6 000 fő pedig Egyiptomon keresztül érkezett az országba.

Becslések szerint idén november végéig összesen 2 651 400 turista látogatott Izraelbe.

Yariv Levin turisztikai miniszter - fotó: Reuven Kapuchinski / Wikipedia
Yariv Levin turisztikai miniszter – fotó: Reuven Kapuchinski / Wikipédia

zsido.com / Izraelinfo

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.