Izrael válaszcsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben

Izraeli F-15 vadászgép
Fotó: Haim Zach / GPO

Az izraeli légierő két légicsapást hajtott végre csütörtök reggel a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet ellen, válaszul arra, hogy az övezetből előző este rakétát lőttek ki Izraelre – jelentette a helyi média.

Az izraeli hadsereg szóvivőjének bejelentése szerint a Hamász két állását vették célba a Gázai övezet északi részén. A légierő egyik bevetése az iszlamista szervezet egyik Dír al-Ballah-i kiképzőközpontja ellen irányult, amelyet a Hamász Ezzeddín al-Kasszám Brigádok nevű katonai szárnya működtet. A légicsapás után nem érkeztek hírek sebesültekről.

A szerda este Izraelre kilőtt rakéta sem anyagiakban, sem emberéletben nem tett kárt, és mivel lakatlan területen csapódott be, a szirénák sem szólaltak meg az övezet szomszédságában.

A támadás elkövetését egyik palesztin szervezet sem vállalta magára, de Izrael a Hamászt tette felelőssé az általa ellenőrzött területről indított akcióért.

Tavaly összesen mintegy húsz rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből, azonban idén csak februárban a zsidó állam területén már öt ellenséges rakéta csapódott be, amelyek közül kettő kilövését az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezetnek a Sínai-félszigeten működő csoportja vállalta magára.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI