A hadügyminiszter a szíriai légvédelmi rendszerek megsemmisítésével fenyegetőzik

Izraeli vadászgép
Fotó: Amos Ben Gershom / GPO

Néhány nappal azután, hogy a szír légvédelem rálőtt az egyik izraeli vadászrepülőgépre, mikor az Szíria légterében végzett harci cselekményt, és ezzel hat éve nem látott súlyos konfliktusba került a két ország, elhangzott az izraeli figyelmeztetés is.

Az izraeli légierő megsemmisíti a szíriai légvédelmi rendszereket, ha Bassár el-Aszad elnök hadserege ismét rakétákat lő ki a Szíriában hadműveletet végrehajtó izraeli gépek ellen – figyelmeztetett vasárnap Avigdor Libermann védelmi miniszter.

A következő alkalommal, amikor a szíriaiak bevetik a gépeink ellen a légvédelmi rendszereiket, a legkisebb habozás nélkül leromboljuk őket

– figyelmeztetett a miniszter.

Szíriában péntekre virradóra légelhárító rakétákat lőttek az izraeli légierő csapást mérő repülőgépeire; egy szíriai rakétát Jeruzsálemtől északra semmisített meg az izraeli légvédelem Hec (Nyíl) nevű rakétaelfogó rendszere.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI