Meir Einstein sporttudósító 65 éves korában elhunyt

Izrael egyik legismertebb hangja volt

Meir Einstein, veterán sportműsorvezető, aki decemberben élő adásban közölte, hogy izomsorvadásban szenved, és emiatt tolószékbe kényszerült, tegnap (csütörtök) éjjel 65 éves korában meghalt. Feleségét, két lányát és két unokáját hagyta hátra.

Einstein négy évtizeden át a legnagyobb sporteseményeket közvetítette a rádióban, aztán a tévében vált vezető sportriporterré és újságíróvá. Mundialokat, olimpiai játékokat, az izrael labdarúgó- és kosárlabada-válogatott mérkőzéseit, atlétikai világbajnokságokat és a Maccabi Tel Aviv kosárlabda csapat meccseit közvetítette. Betegsége ellenére folytatta munkáját, és egészen néhány héttel ezelőttig tudósított.

Egyik legemlékezetesebb tudósításából egy részlet. A hosszabbításban lőtt győztes izraeli gól után elcsukló hangon üvöltött, mire társa rászólt: Meir, nyugi.

Emléke legyen áldott.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.