Katonai bemutató

Kipat barzel - Vaskupola: Izraelben kifejlesztett és gyártott aktív légvédelmi rendszer, rövid hatótávolságú rakéták és pilóta nélküli repülőgépek megsemmisítésére.

Az Izraelinfo megbízottjának fényképes helyszíni tudósítása a légierő “Tel Nof” bázisáról, a Függetlenségi nap ünnepségeinek keretében.

Semmi kétség, ez a hadsereg nagy napja. A látogatók apraja-nagyját sok látnivaló várja a nagyközönség előtt megnyitott bázisokon: a haderők szerinti katonai eszközök kiállításai és bemutatói. Hírekből, és katonai szolgálat idejéből jól ismert készülékek, és modern változataik. A legbékésebbek is tisztelettel vegyes izgalommal tekintenek a sereg szörnyecskéire. Gyermekek, és gyermekien boldog felnőttek mászókáznak a tankokon. A nap csúcsa az egész ország felett áthúzó kötelékek érkezése. Természetesen a grillezést nem tekintve. 🙂

A Holokausztra, és a konfliktusok áldozataira való emlékezés után felszabadultan érezzük: Izrael erős. Vigyáznak ránk.

“Izrael függetlenségét nem katonai erő, és nem biztonsági intézkedések fogják megteremteni.”

– hangzott a Yassur repülőszázad parancsnokának beszéde a hangszórókból – “A függetlenséget a jó gazdaság, és a társadalmi virágzás építi. A katonai erő megőrizheti az ország biztonságát, de a függetlenség jóval efölött áll. Kívánom az országnak, hogy folytatódjon a fejlődés, a jólét, a gazdaság, és mi itt leszünk minden esetre, minden problémára.”

Ben Gurion szavai alapján:

“Izrael állama nem gazdagsága, nem hadserege, és nem technológiája révén fog megmérettetni, hanem erkölcse és emberi értékei révén.”

Fegyverkiállítás:

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.