Galant: Aszadot likvidálni kell

Szó szerint érti

Joáv Galant még a izraeli hadsereg déli egységeinek parancsnokaként - fotó: Ohayon Avi / GPO

Megérett az idő Bassár el-Aszad szíriai elnök kivégzésére Joáv Galant izraeli építési és lakásügyi miniszter szerint – értesült a Háárec című újság kedden.

Galant aljas tömeggyilkosnak nevezte a szíriai elnököt, és kijelentette, hogy “ha végeztünk a kígyó farkával, eljuthatunk a Teheránban található fejéhez is, és azt is elintézhetjük.” A miniszter korábban az izraeli hadsereg déli egységeinek parancsnoka volt, és egy szárazföldi hadviselésről rendezett konferencián, Latrunban, Izrael középső részén fejtette ki véleményét a szíriai helyzetről.

Szíriában “embereket végeznek ki, szándékosan vegyi fegyvereket vetnek be ellenük, és a helyzet legutóbb még szélsőségesebbé vált: elégetik a testüket, ilyet hetven éve nem látott a világ – jelentette ki a kormánykoalícióban résztvevő, centrista Kulánu (Mindannyian) párt politikusa.

“Túlléptünk minden határon, és szerintem elérkezett az idő Aszad kivégzésére. Szó szerint, egyszerűen, ahogy mondom, minden vonzatával együtt”

– tette hozzá Joáv Galant.

“Rettenetes gyilkosoknak, Izrael elpusztítását követelő vezetőknek – például Aszadnak és teheráni irányítóinak  – nincs létjogosultságuk”- vélekedett az izraeli miniszter.

Galant kijelentéseivel az amerikai külügyminisztérium bejelentésére reagált, amely tömeges kivégzésekkel és a holttestek elégetésével vádolta meg Szíria  kormányát.

Stuart Jones, az amerikai külügyminisztérium Közel-Keletért felelős ügyvezető államtitkára hétfőn egy váratlanul összehívott sajtóértekezleten arról tájékoztatta az újságírókat, hogy az amerikai kormányzat rendelkezésére álló információk szerint a szír kormány tömeges kivégzéseket hajt végre egy börtönben, és a kivégzettek földi maradványait a börtön mellett épített krematóriumban semmisíti meg.

Te mit gondolsz, a miniszternek igaza van?

  • Igen, ki kell végezni a tömeggyilkost. (85%, 28 Votes)
  • Nem, egy ország elnökét nem likvidálhatjuk. (15%, 5 Votes)

Összes szavazó: 33

Betöltés ... Betöltés ...