Nagy sikerrel zárult az izraeli sportolóknak az idei, Budapesten megrendezett 33. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság.

A ma (vasárnap) megrendezett egyéni szerenkénti döntőben Linoy Ashram karikával és buzogánnyal is bronzérmet szerzett.

Ezzel a teljesítményével a 18 éves sportoló minden idők eddigi legnagyobb izraeli sikerét érte el ebben a sportágban: kétszer is dobogós lett egy ilyen rangos világversenyen. Ashram minden szerenkénti döntőbe bejutott: labdával ötödik, szalaggal hatodik helyezett lett.

Szintén jó eredménnyel, negyedik helyezettként végzett az izraeli válogatott a kombinált csapatversenyben. A teamversenynek is nevezett kombinált csapatversenyt Oroszország nyerte a fehéroroszok és a bolgárok előtt. Ennek az új kategóriának az eredményét a junior együttes kéziszercsapat és a felnőtt egyéni tornászok által bemutatott nyolc (szerenként 2-2) gyakorlat pontszámainak összegéből számolják ki. A mezőnyt 25 egység alkotta.

Ashram sikere mellett az izraeli junior (16 év alatti korosztály) kéziszer csapat is boldogan térhet haza: ők is bronzérmesek lettek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.