Shik Shuk Festival

10 órás zene / élő előadások / lemezek / kultúra / étel / hangulat

Sik Suk Fesztivál 2017
Sik Suk Fesztivál 2017

A Shik Shuk fesztiválon az élőzene ad randevút a gasztronómiának június 16-án. A
szervezők nyolc zenekart, tíz óra élőzenét ígérnek 110 sékelért, ami valljuk be, nem rossz ár-érték arány. Felvonultatják az elmúlt évek friss zekekarait, akik a maguk nemében egytől-egyig mind izgalmasak egy nyitott fül számara, így egymás után pedig igazi csemegék.

A Tatran Trio 2011-ben alakult, első lemezüket 2014-ben adták ki, Shvat címmel. Most érdemes őket nem elmulasztani, mert aztán a nemzetközi színpadokat járják majd, Romániától Kanadáig szántják végig a Jazz fesztiválokat és klubokat.

A Quarter to Africa a jazzből és funkból merít, amit afrikai ritmusokkal és arab zenei skálákkal (makámokkal) fűszerez. Legutóbbi klipjükben két boglyos, bozontos srácot kisérhetünk figyelemmel, ahogy balaganból balaganba csöppennek, hogy végül minden elrendeződjön.

Őket Omer Netzer dalszerző, énekes követi a színpadon, aki a hagyományos gitározós, kissé rekedt éneklést és a mai divatnak megfelelő szakállviselést egyaránt hozza, és biztosan elénekli majd a Goodbye song-ot, meg a Couldn’t love you more-t is, szóval aki az elhagyott szerelem cipőjében jár, ezekre a dallamokra keresheti az újat.

Garden city movement band - fotó: Wikipedia
Garden city movement band – fotó: Wikipedia

Ezután a Garden City Movement zenekar fogja előtérbe helyezni magát és az elektronikus indie popot, annak minden rajongójával együtt.

Ezt követően a blues ésrock alapokon nyugvó Full Trunk mutatja meg, mit értett meg, miközben a Doorstól eljutott a Pink Floydig a zenehallgatásban. Kellemesen tudnak is mindent, femondják a leckét, legfrissebb Hey Hey cimű daluk témájába egy kis balkánt csempésznek a kedvemért.

Meg sem kell állnunk az angol nyelvismeretben, máris jön majd a Lucille Crew, akik június nyolcadikán jönnek vissza európai turnéjukról Izraelbe, hogy a Barbie klubban is megünnepeljék új EP-jük kiadását. Hip-hop, funk,soul stílusokat kevernek jó izléssel, de azt hiszem nemzetközi fellépéseik hátterében inkább az ügyes tudatos zenekarépítés pislákol, mint a világraszoló egyedi hangzás.

A Tiny Finger segítségével belekóstolhatunk az elektronikába meg a pszichedelikába. Eresszük bele magunkat bátran, mert utána úgyis jön a vigyorgó, táncoló Malabi Tropical a latin fiesztájával, az majd visszasegít bennünket az élet pozitív oldalára.

Sik Suk Fesztivál 2017
Sik Suk Fesztivál 2017

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.