Izraelben turnézik a Pécsi Balett

A Pécsi Balett Izraelben - Carmen - fotó: Youtube

Izrael öt jelentős városában vendégszerepel augusztus 3. és 11. között az idén a Pécsi Balett – közölte szerdán a tánctársulat az MTI-vel.

A közlemény szerint az Pécsi Balett történetének 56 éve alatt eddig 28 országban szerepelt, Izraelben most turnéznak először a harmincadik jubileumi Karmiel Fesztivál meghívására.

Azt írták: turné keretében a közel-keleti ország öt jelentős városában –  Haifában, Herzliában, Risón Lecijónban, Karmielben és Tel-Avivban – mutatják be a Carment.

Vincze Balázs, a társulat igazgatója a közleményben a táncegyüttes önállósodásáról kiemelte: annak köszönhetően a Pécsi Balett “szabadon teljesítheti misszióját”.

“Utazhatunk, a tánc univerzális nyelvén képviselhetjük városunk és hazánk kultúráját, művészetét itthon és a nagyvilágban” – fogalmazott. Az együttes arra is kitért, hogy a társulat őszi turnéja során a teljes októbert Mexikóban tölti. Új bemutatójuk, A makrancos hölgy szeptember 15-én a tizenegyedik Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó nyitó előadása lesz. A Shakespeare-komédia táncszínházi változatát a Pécsi Nemzeti Színházzal koprodukcióban hozzák létre.

- Hirdetés -
- Hirdetés -
FORRÁSMTI