Az iráni számítástechnikai olimpia izraeli résztvevői Oroszországból - fotó: Izraeli Kulturális Minisztérium

Az izraeli középiskolás csapat két ezüstérmet és két bronzérmet szerzett a számítástechnikai olimpián. Egy különleges oroszországi helyszínről vettek részt, míg a fő versenyt Iránban tartották.

A 29. alkalommal megtartott számítástechnikai olimpián 84 ország vett részt. Izrael válogatottja távolról, egy különleges helyszínről vett részt, melyet direkt a kék-fehér versenyzőknek állítottak fel. Izrael a 21. helyre volt rangsorolva, míg az első helyen Japán állt, utána pedig Oroszország, Kína és Irán következett.

Az iráni számítástechnikai olimpia izraeli résztvevői Oroszországból – fotó: Izraeli Oktatási Minisztérium

Naftali Bennett oktatási miniszter így gratulált a nyerteseknek: „Izrael, a start-up nemzete, az emberek tehetségére és az innovációra épül. Gratulálok a válogatott diákjainak a lenyűgöző teljesítményért. Elért eredményeitek nagy büszkeséggel töltik el az izraeli oktatási rendszert és Izrael államát. Biztos vagyok benne, hogy ez a teljesítmény csak a kezdete egy sor jövőbeni sikernek, melyeket Izraelnek adományoztok majd.”

Kék-fehér siker Iránban – fotó: Izraeli Oktatási Minisztérium
A győztesek – fotó: Izraeli Oktatási Minisztérium

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSynet