Világjobbító magyar startupok mutatkoznak be Izraelben

A résztvevők Nagy Andor nagykövettel a fesztivál magyar pavilonjánál - fotó: Magyarország Nagykövetsége Tel-Aviv

Három világjobbító startup vállalkozással vesz részt Magyarország idén a DLD nemzetközi startup fesztiválon Tel-Avivban.

Az idén harmadik alkalommal szervezett delegációt Magyarország Izraeli Nagykövetsége a DLD Tel-Aviv Fesztiválra, a tech-for-good, vagyis társadalmi értékek szolgálatában álló technológiai vállalkozások egyik legjelentősebb startup eseményére.

A három magyar résztvevőt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány BeSmart versenyén választották ki.

Székely Tamás a Route4U-tól – fotó: Magyarország Nagykövetsége Tel-Aviv

A Route4U GPS alapú navigációs alkalmazásával érkezett Tel-Avivba, amely a kerekesszékesek számára könnyíti meg a nagyvárosi közlekedést. “Hétfő reggel óta megállás nélkül pörgünk, a magyar külképviselet mindenkinek rengeteg hasznos találkozót és kapcsolatot hozott össze. Célunk az izraeli piacra lépés, mivel Izraelben a hadseregben, háborúkban megsérült katonák miatt különösen nagy igény van az ötletünkre” – nyilatkozta az MTI tudósítójának Székely Tamás, a vállalkozás egyik alapítója.

Mindtech – fotó: Magyarország Nagykövetsége Tel-Aviv

“Egy ilyen fiatal cégnek, mint a miénk, ez a fesztivál egy hatalmas ugródeszka” – hangsúlyozta Bakó Ákos, a MindTech cég képviselője. Vállalkozásuk egy olyan eszközt fejlesztett ki, amely az agyhullámok és pislogás monitorozása révén észleli a volán mellett ülő sofőr figyelmének lankadását, és jelzi a balesetveszélyt. “Célunk, hogy befektetőket és ügyfeleket találjunk, különösen fontos lesz számunkra, hogy itt találkozhatunk a Ford vezetőivel is” – tette hozzá.

- Hirdetés -
DroneIQ – fotó: Magyarország Nagykövetsége Tel-Aviv

A harmadik magyar startup, a DroneIQ egy olyan applikációt hozott a fesztiválra, amelynek segítségével szinte bármilyen kamerás drónnal, automatizáltan lehet katasztrófák színhelyén túlélők után kutatni.

- Hirdetés -
FORRÁSMTI