A világ legmagasabb Lego-tornyát építették fel Izraelben

A világ legmagasabb, 36 méteres legotornyát építik a tel-avivi Rabin téren december 27-én. A város szeretne bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe az építokockákból emelt toronnyal. - fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

A világ legmagasabb, 36 méteres Lego-tornyát építették fel Tel-Avivban.

Az izraeli nagyvárosban a több mint félmillió építőelemből álló toronnyal tisztelegnek egy 2014-ben rákbetegségben meghalt nyolcéves kisfiú, Omer Szajag előtt, aki betegsége alatt Lego-kockákkal játszott.

A városháza előtt, a Rabin téren álló építményt, amellyel a város szeretne bekerülni a Guinness-világrekordok közé, szerdán mutatták be a nyilvánosságnak. A Guinness ellenőrei nem voltak jelen a két hétig tartó “építkezésnél”, így a világrekord csak utólag nyerhet hivatalos elismerést.

Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

Az eddigi legmagasabb, 35,05 méteres Lego-tornyot a dán játékgyár olaszországi fiókja emelte 2015-ben a milánói világkiállításra.

Az Omer-torony felállítását a gyermek egykori óvodája kezdeményezte, az építőelemeket zömében magánszemélyek és cégek adományozták, egy részét közpénzből vásárolta az önkormányzat.

Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan
FORRÁSMTI