Megölték a múlt hónapban lelőtt rabbi gyilkosát az izraeli biztonsági szolgálatok

A megölt rabbi települése, Havat Gilad bejárata - fotó: wikipedia

Az izraeli biztonsági szolgálatok kedd hajnalban tűzharcban megölték annak a palesztin terrorcsoportnak a vezetőjét, amely januárban Ciszjordániában lelőtt egy autójában utazó rabbit – jelentette a katonai rádió.

A gyilkosokat kereső hatóságok a ciszjordániai Kfar Jamún palesztin faluban találták meg Ahmed Nasszer Dzsarart, annak a csoportnak a vezetőjét, amely eltervezte, majd végrehajtotta a Havat Gilád nevű illegális zsidó településen élő Raziel Sevah rabbi meggyilkolását egy hónappal ezelőtt. A rabbit egy mellette elhaladó autóból lőtték agyon.

A gyilkosok felkutatását közösen hajtotta végre a Sin Bet belbiztonsági szolgálat, a hadsereg és a rendőrség. Ahmed Nasszer Dzsarar személyesen is részt vett a januári merényletben, majd Kfar Jamúnban rejtőzött el.

A közeledő izraeli biztonságiakat lövésekkel fogadta, majd a kialakult tűzharcban meghalt. A táskájában M16-os gépkarabélyt és robbanószereket találtak a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint. A Dzsarar vezette csoport újabb merényletekre készült – értesült a lap. A további részletekkel kapcsolatban egyelőre hírzárlatot rendeltek el.

“Lezártuk az ügyet. Gratulálok az izraeli hadseregnek, a Sin Bet belbiztonsági szolgálatnak és a rendőrségnek a sikeres művelethez. Nyilvánvaló volt, hogy csak idő kérdése, és megtalálják a Raziel Sevah rabbit megölő csoport vezetőjét. Hiszem és remélem, hogy a közeljövőben elfogjuk Itamar Ben Gál rabbi gyilkosát is” – írta Avigdor Liberman védelmi miniszter kedd reggel Twitter-üzenetében az újabb – hétfői – ciszjordániai merényletre utalva.

 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI