Magyar siker izraeli fotópályázaton

Verő Sára: A cionizmus születése c. képe a Zsidó Lencse c. fotópályázat nyertese Beit Hatfutsotban, A Zsidó Nép Múzeumában, Tel-Avivban

Egyszerre négy, Magyarországról érkezett fotó ért el helyezést a Zsidó Lencse fotópályázaton, melyet a Beit Hatfutsot – A Zsidó Nép Múzeuma hirdetett meg. A kiállítás a múzeumban június 3-áig látható.

Az első díjat Verő Sára (BBYO) nyerte el „A cionizmus születése” című fotójával. Csoma Luca (szintén BBYO) „Cipők” című képe a kiállítás reklámfelületére került. Polidova Júlia (Bálint Zsidó Közösségi Ház) „A mi egyedi hanukiánk” és Lukács Boldizsár (Lauder Javne Iskola) „Az első gyertya” című munkája a kiállítás színvonalát emeli, a magyar látogatók máját hízlalja.

Csoma Luca: Cipők c. képe a Beit Hatfutsotban, A Zsidó Nép Múzeumában, Tel Aviv-ban a Zsidó Lencse kiállítás roll up-ján

A Zsidó Lencse fotópályázatra több ezer fotó érkezett a világ minden tájáról. Ez a pályázat a múzeum oktatási részének éves projektje, ami egy három hónapos foglalkozássorozat keretében felkészíti a résztvevőket pályaműveik elkészítésére. A pályázat témája „A zsidóságom és én” címet viseli, de idén, Izrael születésének 70. évfordulója alkalmából a tanulók nemcsak a saját zsidóságukkal kapcsolatos fényképet küldhettek, hanem megörökíthették kapcsolatukat is Izraellel, akár mobiltelefonnal készített képen.

A sokezer pályaműből első szűrésben a zsűri százötvenet választott ki, a második csoportba már csak a legjobb 25 került, s ezeket ki is állították. És hogy közülük 4 magyar munka, ez minden reményünket túlszárnyalta.

Csoma Luca: Cipők c. képe a Beit Hatfutsotban, A Zsidó Nép Múzeumában, Tel-Avivban

Sára, Luca, Júlia és Boldizsár, őszintén gratulálunk a nagyszerű teljesítményetekhez. Kol hakavod és mazl tov a páratlan sikerhez!

Lukács Boldizsár: Az Első gyertya c. képe a Beit Hatfutsotban, A Zsidó Nép Múzeumában, Tel-Avivban
Polivoda Júlia: A mi egyedi hanukiánk c. képe a Beit Hatfutsotban, A Zsidó Nép Múzeumában, Tel-Avivban

Az Izraelinfo ezúton fejezi ki háláját a magyarországi zsidó szervezetek résztvevőinek a koordinálásért, a magyar zsidó virtus gazdagításáért Izraelben! Köszönjük, Kőszegi Juci: Bálint Zsidó Közösségi Ház; Csergő Éva: Bet Salom zsinagóga; Bán Linda: BBYO; Jávor István: Lauder Javne Iskola.

A kiállítás teljes anyagát itt tekintheti meg.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.