Az izraeli titkosszolgálat hiúsította meg egy utasszállító felrobbantását

Fotó: Oliver Holzbauer / Flickr

Az izraeli katonai hírszerzés segítségével sikerült meghiúsítani tavaly nyáron egy Sydneyből Abu-Dzabiba induló utasszállító repülőgép elleni terrorcselekményt – jelentette be az ausztrál belügyminiszter csütörtökön.

Négy férfi egy húsdarálóba rejtett robbanószerkezetet akart feljuttatni az Etihad légitársaság egyik járatára. A terrorcselekményt az Izraeltől származó információknak köszönhetően tudták az ausztrál hatóságok megakadályozni. A négy férfit tavaly júliusban őrizetbe vették.

“Az Etihad-járatot majdnem felrobbantották, ami – ha megvalósult volna – több száz halálos áldozattal járt volna” – mondta el Peter Dutton a 2GB ausztrál rádióban. Hozzátette: az izraeli katonai hírszerzéstől származó információ közvetlenül vezetett el a támadás megakadályozásához, és Ausztrália nagyon hálás az izraeli segítségért.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök is megerősítette az Ausztráliával megosztott kulcsfontosságú hírszerzési értesülésről szóló híreket. “Ez egyike volt annak a számos intézkedésnek, amelyet terrorcselekmények megakadályozása érdekében tettünk szerte a világon” – mondta Netanjahu egy jeruzsálemi beszédében.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI