A ruandai kormány nem is hallott az Új Izrael Alapítványról…

NIF honlapja

Benjámin Netanjahu miniszterelnök az izraeli civil társadalom fejlesztésére és megsegítésére létrejött Új Izrael Alapítványt azzal vádolta, hogy Ruanda kormánya hatásukra lépett vissza az Izraellel kötött, az afrikai menedékkérők befogadását vállaló egyezménytől.

“Mélységesen megdöbbentett kijelentése. Azért is meg vagyok meglepve, mert Ruanda még csak nem is tudja, mi az az Új Izrael Alapítvány, és azért még inkább, mert azt feltételezik, hogy egy külföldi nonprofit szervezet sikeresen nyomást gyakorolhat Ruanda független kormányára” – írta válaszul Netanjahunak Ruanda külügyminiszter helyettese Twitter üzenetében.

Netanjahu állítását szerdán Miki Gicin, az alapítvány igazgatója hazugságnak nevezte, és bejelentette, hogy rágalmazási pert fontolgatnak a kormányfő ellen.

 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.