Tel Aviv nagyon tud ünnepelni. Már órákkal a befutó előtt tömeg várta a bringásokat. Kivetítőkön követték a futamot. Rögtön a start után – ahogy lenni szokott- egy szökevény csoport elszakadt a mezőnytől. Doboghattak az izraeli szívek mert az élen tekerők között ott voltak az Israel Cycling Academy versenyzői – Guy Niv és Guy Segev – is. Zichron Jakovban viszont, egy negyedik kategóriás emelkedő végén már a hegyi pontokért küzdők vezették a mezőnyt. Ceasareaban pedig a sprinthajrában eldőlt a Rózsaszín Trikó sorsa is. Rohan Denis, aki Jeruzsálemben összeszedett komoly két másodperc hátrányt most a hajráért járó 3 másodperc jóváírással átvette Tom Dumoulintól a vezetést. Előnye most 1 mp.! Tomot könnyű volt a befutó utáni csődületben megtalálni. Mellette volt legmagasabb az egy főre jutó újságírók-fotósok száma.

Dumoulin mosolyog – fotó: Silló Sándor

Mosolya elárulta, a tragikomikus másodperc csata még nem ért véget… Vasárnap a Negevben ketyeg majd az óra. Mindenesetre Tel-Avivban Rohan Denis (BMC) pezsgőzhetett rózsaszínben.

Fotó: Silló Sándor

A szakaszgyőzelemért – ahogy várható volt – a sprinterek meccseltek a tel-avivi parton.

Célegyenes – fotó: Silló Sándor

Olasz házi döntő volt. Elia Viviani felvezető csapattárs nélkül érkezett az utolsó kilométerhez. A fiatal trónkövetelő – Marecko Jacub – szélárnyékából lőtt ki az utolsó 500-on, besöpörve így a szakaszgyőzelmet.

Viviani a dobogón – fotó: Silló Sándor

Az országúti kerékpár ezekben a napokban a kosárlabda és judo népszerűségével vetekszik Izraelben. Van kinek drukkolni! Az eritreai menekültjeink (bocsánat: befogadottjaink) például Nathael Berhanenek, a Dimension Data kerekesének szurkolnak.

Fotó: Silló Sándor

Az Israel Cycling Academy versenyzőit pedig sztároknak járó érdeklődés kíséri, és az ICA standjáról fogytak legjobban az ajándéktárgyak.

Guy Segev – fotó: Silló Sándor

A mieink egy világversenyen, a világverseny nálunk! Kell ennél jobb reklám egy sportágnak?

Fotó: Silló Sándor

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.