Újabb bizonyíték szól Bibi ellen a Bezeq korrupciós ügyben

A Netanjahu házaspár (illusztráció) - fotó: Avi Ohayon / GPO

Újabb bizonyítékot adott át a rendőrségnek Nir Hefec, Benjámin Netanjahu az ügyészséggel vádalkut kötött egykori médiatanácsadója, amely szerint adok-kapok szivességi viszonyok voltak a kormányfő és a Bezeq oligarcha között.

A rendőrség az új bizonyítékok alapján Netanjahu ismételt kihallgatását kérte a miniszterelnöki hivataltól a 4000-res ügyben, amely szerint Saul Elovics, a telekommunikációs óriás Bezeq főrészvényese arra utasította a tulajdonában lévő Walla híroldalt, hogy pozitív média visszhangot biztosítson Netanjahu és családja számára, cserébe a milliárdokat érő szabályozási kedvezményekért.

Hefec bizonyítéka állítólag alátámasztja a rendőrség azon állítását, hogy kettejük között az egymásnak nyújtott kedvezmények nem véletlenszerűen, hanem egy tiltott adok-kapok -ügylet részeként folytak, amelynek mindketten tudatában voltak.

Hefec azt mesélte a rendőrségnek, hogy legalább naponta hatszor beszélt Eloviccsal Netanjahu tanácsadójaként. Netanjahu következő kihallgatása várhatóan június 12-én lesz.

Netanyahu ellen számos  korrupciós bűnügyi nyomozást folytatnak a fehér galléros bűnüldözők, amelyek nem csak a hivatali székét, hanem szabadságát is fenyegetik, amennyiben sikerül bebizonyítani őket.

Februárban az izraeli rendőrség bejelentette, hogy elegendő bizonyítékot gyűjtöttek hozzá, hogy vádat nyújtsanak be a miniszterelnök ellen megvesztegetés elfogadása, csalásért és a közbizalommal történő visszaélés miatt két ügyben, az ajándékok elfogadását, sőt kikövetelését tartalmazó 1000-es, és a tiltott médiabefolyásolás, vagy hatalommal való visszaélés, vagy tiltott pártfinanszírozás kereteibe is besorolható 2000-es aktával kapcsolatban.