ENSZ díjat kapott a harmadik világbeli szívbeteg gyerekeket mentő izraeli civil szervezet

Fotó: SACH / Facebook

Az izraeli Save a Child’s Heart (SACH, Mentsd meg egy gyermek szívét) nevű civil csoport nyerte el 2018-ban az ENSZ Population Award (Népességi – díj) nevű rangos elismerését, mert világszerte beteg gyermekek ezreinek életét mentették meg.

A szervezet harmadik világbeli országokban élő gyermekek számára biztosít életmentő szívműtéteket. Antonio Guterres ENSZ főtitkár adja át a díjat kedden New Yorkban, amelyet első alkalommal kapott izraeli kitüntetett.

Az 1995-ben Holonban, a Wolfson kórházban megalapított SACH Izrael legnagyobb nemzetközi non profit humanitárius szervezete, mely mostanáig 57 országban 4700 gyermeket mentett meg.

A SACH Holonban palesztin gyermekek számára is működtet egy rendelőt, ahol minden héten 20-30 gyermeket fogadnak, akik egy része orvosaikkal együtt a Gázai övezetből érkezik.

A szervezetnek hála, jelenleg mintegy harminc gyermeket ápolnak szívműtétüket megelőzően vagy követően Izraelben, akik Etiópiából, Szenegálból, Zanzibárból, Tanzániából, Romániából, Ciszjordániából vagy Gázából utaztak Izraelbe az életmentő orvosi beavatkozásra.

Fotó: Wikimedia Commons

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.