Összecsapások a gázai határon: egy fiatal és egy 13 éves palesztin meghalt, sokszáz sebesült

Pénteken kiújultak az erőszakos összecsapások a Gázai övezet határán. Egy nagyon feszült hét után 2000 palesztin gyűlt össze hat helyen a Gázai-övezet határán, és több száz közülük a biztonsági kerítéshez közeledett.

A palesztinok szerint legalább két embert öltek meg az IDF lövései a zavargások során: egy 13 éves fiút (Jasszer Abu al-Nadzsa) és egy 24 éves fiatalt (Mohammed al-Hamajd). Legkevesebb 415-en sebesültek meg a lövésektől és könnygáztól, közülük négy palesztin kritikus állapotban van – közölték palesztin egészségügyi tisztségviselők.

Az izraeli hadsereg szerint fokozódott a zavargások intenzitása az elmált hétvégékhez képest (nem voltak mérkőzések a Mundialon…), és a kődobáláson, valamint gumiégetésen túl a palesztinok gránátot is dobtak a határ melletti katonákra. A katonai szóvivő szerint a tüntetőknek sikerült földre kényszeríteni egy kis izraeli drónt, ami a tüntetőket filmezte.

A Gázai övezetből indított lángoló sárkányok és robbanó lufik 15 tűzesetet okoztak az izraeli oldalon.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.