Újabb elismerés a Weizmann Intézetnek

weizmann intezet rehovot izrael
Fotó: Tamar Hayardeni / Wikimedia Commons

A Hollandiában működő Leiden egyetem az évtized eleje óta készíti el minden évben a legbefolyásosabb egyetemek és kutatóhelyek listáját, az ott évek óta folyó munka alapján. Idén ezer intézmény 2013-2016 közötti publikációit és kutatásait vizsgálták különböző mutatószámok alapján. A július elején publikált összesítésben a rehovoti Weizmann Intézet nyolc amerikai és egy angol egyetem után, a 9. helyen végzett a kutatási minőség kategóriában.

Az előkelő helyezés annak köszönhető, hogy a Weizmann Intézet által jegyzett kutatási adatok mintegy ötöde a szakterületük tíz legfontosabb publikációja közé tartozik, ami nagy presztízst ad az itt folyó tudományos munkának. Az intézet által jegyzett 2526 kutatási publikációra a vizsgált időszakban több mint 33 ezer cikkben utaltak a kutatók és szakértők.

A Weizmann Intézet nem először szerepel a listán, az első 2011-es összesítésben, amely a 2006-2009-es éveket vizsgálta, minden izraeli intézményt megelőzve a 25. helyen végzett, 2015-ben már a 19. helyre sikerült feljutnia és mostanra bekerültek a top 10-be.

Az idei ezres listára hét izraeli kutatóhely is felkerült, többek között a Tel-Avivi Egyetem és a Jeruzsálemi Héber Egyetem valamint a Haifai Technion.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.