Orbán izraeli programja

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és kísérete ma (szerdán) este érkezik hivatalos látogatásra Izraelbe. Érkezése után Orbán külön vacsorázik, míg Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Tzachi Hanegbi miniszterrel találkozik a Knesszetben – írja a Haaretz.

Másnap Szíjjártó Yuval Rotemmel, a külügyminisztérium főigazgatójával reggelizik. Orbán hivatalos programja holnap (csütörtök) 10 órakor kezdődik, amikor találkozik Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel, majd Reuven Rivlin elnökkel, aztán David Lau főrabbival.

Körülbelül háromnegyed ötkor, a magyar miniszterelnök meglátogatja a Jad Vasem múzeumot, ahol fát ültet a Nemzetek Ligetében (itt a látogatása ellen tiltakozó tüntetésre számíthat). Este nyolckor Orbán találkozik Netanjahuval és feleségével a hivatalos rezidenciájukon. A kísérete Yuval Steinitz miniszterrel fog vacsorázni. Pénteken 9 órakor Orbán Viktor meglátogatja a Siratófalat Jeruzsálem óvárosában, majd kíséretével együtt visszarepül Magyarországra.

A látogatás nem foglal magában Ramallahban, a Palesztin Hatóság vezető tisztségviselőivel való találkozókat. A protokollszabályok betartása érdekében a palesztin területen fekvő betlehemi Születés Templomába Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fog elmenni.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSHaaretz