Izrael újabb lakásépítésekkel válaszol a telepesek elleni késeléses merényletre

Izrael újabb telepeslakások építésével válaszol a csütörtök esti merényletre, amelyben egy tizenhét éves palesztin késelő megsebesített három izraeli telepest, egyiküket halálosan – jelentette a ynet pénteken.

“A telepek fejlesztése Júdeában és Szamáriában (Ciszjordániában) a legjobb válasz a terrorra, ezért reggel utasítást adtam rá, hogy már a közeli hetekben engedélyezzék négyszáz új telepeslakás tervezését Adam telepes faluban” – írta Avigdor Liberman védelmi miniszter péntek reggeli Twitter-üzenetében.

Új lakónegyed-terv Adamban – fotó: a közösség honlapja

Csütörtök este Mohamed Tarek Juszef palesztin tizenéves a kerítésen átmászva behatolt a ciszjordániai Adam telepre, ahol megkéselt három izraelit. Az egyik sebesült lelőtte a támadót. Péntekre virradóra belehalt sebesüléseibe az egyik áldozat, egy kétgyerekes, harmincegy éves édesapa.

A merénylet után az izraeli hadsereg átfésülte a Kobar nevű palesztin falut, a támadó lakóhelyét, és előállítottak kihallgatásra négy embert.

A Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász üdvözölte a merényletet, de nem vállalt felelősséget érte.

Legutóbb áprilisban történt terrorakció Ciszjordániában, akkor Maále Adumim telepesvárosnál egy benzinkútnál próbált megkéselni egy palesztin férfi egy izraelit.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.