Sztrájkkal tiltakoznak az erőszak ellen az izraeli ápolók

Határozatlan idejű sztrájkba kezdtek kedden az izraeli kórházi és rendelőintézeti ápolók, hogy ezzel tiltakozzanak az ellenük elharapódzott erőszakos cselekmények ellen – jelentette a helyi média kedden.

Az ápolók szakszervezete által meghirdetett országos sztrájk idején szombati, ünnepi ügyeletet tartanak a kórházakban, s elmaradnak a nem sürgős, életmentő műtétek és beavatkozások.

Az ápolók szakszervezete azzal vádolja a kormányt, hogy nem foglalkozik az egészségügyi személyzettel szembeni erőszakkal, és nem hajtotta végre az e jelenség felszámolásával foglalkozó bizottság tavaly decemberben megfogalmazott ajánlásait.

A bizottság biztonsági és rendőri egységek alkalmazását javasolta az egészségügyi intézményekben, biztonsági kamerák felszerelését, és az ápolók ellátását olyan riasztó eszközökkel, amelyekkel azonnal segítséget hívhatnak, ha veszélybe kerülnek.

“Az ápolók nem állnak le, amíg nem hoznak azonnali döntéseket a kórházi rendszer elviselhetetlen zsúfoltsága ellen és nem védik meg az egészségügyi személyzetet” – közölte Ilana Kohen, a szakszervezet elnöke.

- Hirdetés -

Az utóbbi hónapokban megnőtt Izraelben az egészségügyi személyzet elleni erőszakos cselekmények száma, a zsúfolt kórházakban és rendelőkben számos alkalommal sértegették a frusztrált betegek vagy családtagjaik az ápolónőket, olykor bántalmazták is őket.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.