Izraeli ezüst- és bronzérem a szörf Európa-bajnokságon

izraeli szorfozok europa bajnoksag
Yoav Omer és Shahar Tzubari a dobogón - fotó: Izraeli Vitorlás Szövetség

Jól szerepelt az izraeli csapat a lengyelországi Spotban hétvégén zajló szörf Európa-bajnokságon. A férfiak versenyében a dobogó első fokára ugyan az olasz Mattia Camboni állhatott, de az ezüstérmet Yoav Omer, a bronzot pedig Shahar Tzuberi nyakába akasztották a szervezők. A negyedik helyen is egy izraeli, Yoav Cohen végzett.

Yoav Omer es Shahar Tzuberi
Yoav Omer és Shahar Tzuberi mosolygósak – fotó: Izraeli Vitorlás Szövetség

A mindössze 18 éves Yoav Omer 2016-ban ifjúsági világbajnokságot nyert Gdyniában. A veterán Tzuberi 2008-ban harmadik helyen végzett a pekingi olimpián és 2009-ben és 2010-ben megszerezte az európa bajnoki címet is.

yoav omer izraeli szorfos
Yoav Omer – fotó: Izraeli Vitorlás Szövetség

A nők közötti versenyen az izraeli Maya Morris és Noy Drihan épp csak lemaradtak a dobogóról, a 4-5 helyen végeztek. Maya Morris Birminghamban született, és öt éves korában alijázott szüleivel Izraelbe. Eilaton él, és tavaly 17 évesen ifjúsági világbajnokságot nyert az olaszországi Garda tavon rendezett versenyen.

Maya Morris – fotó: Izraeli Vitorlás Szövetség

A harmadik izraeli versenyzőnő, Katy Spychakov szintén bejutott az első tíz közé, neki hetedikként sikerült célba érnie.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.