Az izraeli “Tzeva Adom” film az NBC Fesztivál elődöntőjében

A Tzeva Adom (Vörös Szín) című, a gázai-izraeli határon játszódó és egy valószínűtlen kapcsolatról szóló rövidfilm a közelgő NBC Universal Short Film Festival egyik középdöntős résztvevője.

A 20 perces filmet C. Ashleigh Caldwell írta, Michael Horwitz rendezte, és a főszerepet Moran Atias húga, Shani Atias játssza.

“Filmünk a határ mindkét oldaláról beszéli el a történetet – írták a filmesek –, és lényegében a béke, a tolerancia, a remény és a felelősségteljes kommunikáció üzenetét jeleníti meg az izraeli-palesztin konfliktusban.”

Augusztusban a film bekerült a fesztivál 15 elődöntős filmje közé, melyeket jelenleg New Yorkban vetítenek. A döntősöket októberben választják majd ki és vetítik le Los Angelesben.

Atias színésznő és Horwitz rendező is New York-ba utaztak, hogy részt vegyenek a vetítéseken.

“A filmet 3400 film közül választották a 15 legjobb közé!

– írta Atias az Instagramon. – Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy megoszthattuk ezt a békével és reménnyel teli történetet!”

A rövidfilm már számos más fesztiválon elismerést kapott. Az idei év elején az American Pavilion Emerging Filmmaker Showcase mutatta be a Cannes-i Filmfesztiválon. Hollywoodban, a Los Angeles-i Filmfesztiválon ez volt a legjobb rövid elbeszélés és Atias a legjobb színésznő. A filmet márciusban a Pasadena Nemzetközi Filmfesztiválon is vetítették.

A rövidfilm – melynek címét a légitámadás szirénájának nevéről kölcsönözték, ami akkor hangzik, ha rakétákat lőnek Dél-Izraelre – Ronit izraeli katonalány és Omar, a 11 éves gázai fiú kapcsolatáról szól. A kettő a véletlen folytán csak futólag találkozik, de egy virális videó és a közösségi háló továbbra is összekapcsolja őket.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSjpost.com