Lana Del Rey nem léphetett fel a palesztinoknál, ezért lemondta izraeli koncertjét is

Fotó: Neon Tommy / Wikimedia

Az énekesnő azután mondta le a Meteor fesztiválon való fellépését, hogy aktivisták arra szólították fel a rajongóit, hogy az izraeli politika elleni tiltakozásul ne menjenek el a koncertjére.

Az elmúlt hónapban az énekesnő válaszolt az őt ért kritikákra és az Izrael bojkottjára felszólítóknak, és kifejtette, hogy megérti a fellépése miatti dühöt, de az aktus nem jelenti az izraeli kormány támogatását.

“Megértem, hogy sokan dühösek vagytok, amiért Tel Avivban lépünk fel – írta, hozzátéve – “annyit azonban mondhatok, hogy a zene egyetemes dolog, amit arra használhatunk, hogy közelebb hozza az embereket egymáshoz. Ezzel a céllal megyek, hogy szeretetteljes energiát közvetítsek, a békere helyezve a hangsúlyt.”

A 33 éves Del Rey azt is mondta, hogy szerinte egy tel-avivi koncerten való fellépés nem jelent politikai állásfoglalást, hisz nem azért utazik egy adott országba, hogy fellendítse annak turizmusát.

„Végül Elhalasztom a koncertet, míg Palesztinában és Izraelben is felléphetek,

és minden rajongómat egyformán kezelhetek” – írta döntéséről a Twitteren pénteken. Az énekesnő hozzátette, reméli, hogy a jövőben a palesztin és az izraeli rajongóit is meg tudja látogatni.
Akik már jegyet vásároltak, a közeli szerdáig lemondhatják a vásárlást.

Lana Del Rey, aki 2011 óta az amerikai pop egyik legjelentősebb szereplője, korábban már lemondta egy izraeli koncertjét, akkor (2014) az izraeliek és a palesztinok közötti Erős Szikla (Cuk Eitán) nevű, Gázai övezetben folyó hadművelet volt az ok.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSYnet