Becsöngettek – 2,3 millió iskolás kezdte meg az idei tanévet

Véget ért a vakáció, több mint kétmillió diák és csaknem 200 ezer tanár kezdi ma meg az iskolát. 80 ezer tanuló számára egyelőre meghosszabbodott a nyári szünet, ők még otthon várják a szeptemberben megszokott helyi pedagógus sztrájkok befejeződését – számolt be a The Times of Israel internetes portálja. Van ahol a napközis tanárok bére, máshol az oktatási körülmények javítása miatt tiltakoznak a tanerők.

Idén 167 ezer kisdiák kezdi meg tanulmányait a kita alef – első osztályban, a végzős, 12. osztályos tanulók száma 131 ezer fő.

Naftali Bennett oktatási miniszter évnyitó üdvözletében kihangsúlyozta, hogy az izraeli oktatási rendszer mindenki számára nyitva áll. Zsidók, arabok, drúzok és cserkeszek, vallásosak vagy világiak „mindannyian az én gyermekeim” – mondta Bennett. Szombat esti, a minisztériumban tartott beszédében Bennett elmondta, hogy idén az izraeli társadalomban egyre inkább érezhető polarizáció kerül a figyelem középpontjába, amit szerinte leginkább az oktatási rendszer nyújtotta egyenlőségen keresztül lehet lebontani. Az év oktatási témája az egység és az egyediség megőrzése az izraeli társadalomban lesz.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.