Jelentés: Izrael a damaszkuszi katonai repülőteret támadta

ejjeli izraeli tamadas sziriaban
A támadás Szíriában

Robbanások ráztak meg egy légi támaszpontot Damaszkusz mellett vasárnapra virradóra. A szíriai állami média közlése szerint egy lőszerraktár robbant be, míg az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat szerint Izrael mért halálos áldozatokat is követelő csapásokat a támaszpontra.

Egy katonai forrás is Izraelnek tulajdonította a támaszponton bekövetkezett robbanásokat, közlése szerint az izraeli fennhatóságú Golán-fennsík térségéből lőttek ki rakétákat a bázis ellen.

Jeruzsálemet kifejezetten aggasztja Irán egyre növekvő jelenléte Szíriában, veszélyt lát ebben saját biztonságára. Az izraeli légierő az utóbbi években többször is csapást mért olyan szíriai célpontokra, például az Irán támogatását élvező Hezbollah libanoni síita szélsőséges szervezetnek szánt iráni fegyverszállítmányokra vagy katonai állásokra, amelyek Izrael szerint potenciális fenyegetést jelentenek az ország biztonságára. Részben ezzel hozható összefüggésbe, hogy az utóbbi hónapokban megszaporodtak az izraeli légicsapások Szíriában a gyaníthatóan iráni vagy Iránnal összefüggésbe hozható célpontok ellen.