Izraeli légicsapás végzett két palesztinnal a gázai-izraeli határon

Izraeli légicsapás végzett hétfőn este két palesztinnal a Gázai övezet déli részében fekvő Hán-Júniszban – közölte a palesztin Vörös Félhold.

A két fiatal férfi holttestét a palesztin övezetet Izrael állam területétől elválasztó határkerítés közelében találták meg.

Az izraeli hadsereg korábbi közlésében azt állította, hogy három palesztin ellen intéztek támadást, aki megpróbált áthatolni a kerítésen Izrael területére, a csapás elől csak egyikük tudott elfutni.

A palesztin egészségügyi hatóságok szerint tüntetők és izraeli biztonsági erők hétfői összecsapásában a határkerítés mentén 95 palesztin sebesült meg, közülük 26-an éles lőszertől, míg a többiek attól, hogy könnygázt lélegeztek be.

Március vége óta rendszeresek a tüntetések a gázai-izraeli határnál. A palesztin egészségügyi minisztérium egyik legfrissebb összesítése szerint 177 palesztin vesztette életét, és 19 ezren sebesültek meg a tüntetéseken.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.