Kamil Abu Rokon: „Kiszélesítjük a halászati sávot, de maradjatok távol a Hamász provokációitól”

gazai halaszati sav kiszelesitese

Kamil Abu Rokon, a Cogat (a területeken állami akciókat koordináló szervezet) izraeli vezetője pénteken arab nyelvű videóüzenetben jelentette be, hogy a hadsereg 3 mérföldről 9 mérföldre bővíti a halászati sáv szélességét a gázai partok mentén. Cserébe azt kérik a lakosságtól, hogy ne vegyenek részt a Hamász terrorszervezet tengeri akcióiban.

A dandártábornok a Cogat arab nyelvű facebook oldalán keresztül rendszeresen kommunikál a Gázai-sáv lakóival. Mostani üzenetében arról próbálta meggyőzni a gázaikat, hogy az izraeli lépéssel jelentősen javulhat a lakosság ellátása, mintegy 50 százalékkal nőhet a befogható hal mennyisége, ami akár felére csökkentheti a mostani magas halárakat.

Kamil Abu Rokon egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a szélesítésről hónapok óta folytatott tárgyalások eredményeként megszületett döntést Izrael azonnal visszavonja, amennyiben azzal szembesül, hogy a halászok a megnövekedett szabadsággal visszaélnek, fegyvert szállítanak, vagy más módon támogatják a Hamász tengeri hadviselését.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.