Merénylet a Barkan ipari parkban

A merénylő menekülés közben - fotó: képernyőkép / Anasei Hadmama

A rendőrség és a katonaság nagy erőkkel keresi azt a fiatal palesztin férfit, aki vasárnap reggel a dél-somroni Barkan ipari park dolgozóira lőtt – jelentette a Walla hírportál. A környéket lezárták, minden járművet átvizsgálnak.

A merénylet során egy 30-as éveiben lévő nő és egy férfi meghalt, egy 54 éves nő súlyosan megsérült. A védelmi erők szóvivője szerint egyértelműen terrorista cselekmény történt, az elkövető a parkban működő, hulladékfeldolgozási rendszereket gyártó Alon-csoport egyik dolgozója, aki előző nap nem jelent meg a munkában. A húszas évei elején járó Suweika nevű faluból érkező tettes nem vaktában lövöldözött, egy helyben gyártott Carlo gépfegyverrel végzett áldozataival az üzem második emeletén.

Az Ariel mellett fekvő Barkan ipari parkban mintegy nyolcezren dolgoznak, fele részben zsidók, fele részben arabok. Ezidáig nem volt ilyen súlyos incidens a területen – mondta Jossi Dagan, a szamariai regionális tanács elnöke a The Times of Israel újságírójának. Az ipari park évtizedek óta a békés együttélés jó példájaként szolgált.

A Hamász terrorszervezet üdvözölte a merényletet, amely szerinte azt mutatja, hogy “a Nyugati-part fiataljai többé nem hisznek a Palesztin Hatóság békére törekvő politikájában. A fiatalok a gázaiakhoz hasonlóan harcolni akarnak a zsidó megszállókkal.”

A két áldozat