Ne untass, unalmas vagy! – felelte Netanjahu a bezárt sürgősségi rendelőt hiányoló nőnek

Netanjahut untatja a panasz - fotó: screenshot

Az izraeli média kedden elsősorban Orna Perec Kirját Smónán, egy sürgősségi telefonvonal nagy felhajtással történt átadási ünnepségen elhangzott bekiabálásával, illetve Netanjahu arra adott szemérmetlenül őszinte, s a meztelen igazságot tükrőző válaszával foglalkozott.

Eddig is sejthettük, de ma kamerák kereszttüzében is bebizonyosodott: A Balfour utcai rezidencián Jeruzsálemben, vagy a nyári palotában Cezareán nem igazán érdekli az ország első számú vezetőjét a mellesleg a Likud párt társadalmi aktivistájaként is szereplő Orna Perec panasza ott a messzi periférián.

Orna Perecnek volt mersze belekiabálni a miniszterelnök hurrá optimista, s nyilván az iráni ellenségről, vagy a csakis neki tulajdonítható csodálatos gazdasági pörgésről szóló cirádáiba, s számon kérte rajta, amit ott a messzi periférián minden Kirját Smónai megkérdez: szép, szép ez a sürgősségi telefonvonal, 24 óra, meg hét nap egy héten, de miért zárták be a sürgősségi rendelőt, s ezért az egész környékről sok-sok kilométerre kell utazni minden váratlan, sürgős orvosi bajjal.

Netanjahu nem felelt, hanem amúgy pestiesen “leugatta”, elhallgattatta a jogos kérdést. (Ha nem lenne jogos, akkor is felelnie kellett volna választott közhivatal viselőjeként). A teremben ülő szolgalelkűek meg jól együtt nevettek a hatalom birtokosával, s együtt gyalázták a megszólalni merő kisembert, “vezessék már ki a teremből” – kiabálták a törleszkedők.

Itt tartunk most, a választások előtt néhány hónappal. Örömre csak az ad okot, hogy Orna Perec az eset után bejelentette: elváltak útjaik a Likud párttal.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.