Robbanóeszközt találtak a zsidó milliárdos, Soros György postaládájában

Soros György - fotó: Mirko Ries / World Economic Forum / Flickr
Soros György - fotó: Mirko Ries / World Economic Forum / Flickr

Hadasot 10 ma reggeli híradása szerint nagy erejű robbanószerkezetet találtak Soros György new-yorki otthonának postaládájában.

A helyi rendőrség közlése szerint a milliárdos egyik munkatársa fedezte fel a csomagot, amit ki is nyitott, és mikor rájött, hogy egy robbanószerkezetről van szó, értesítette a rendőrséget, mely hatástalanította a fel nem robbant csomagot.

A nyomozást az USA Szövetségi Hírszerző Hatósága, az FBI terrorelhárítási részlege vette át. Egyelőre tisztázatlan, hogy kik és milyen indítékok állhatnak a cselekmény hátterében.

A híradás továbbiakban kivonatosan közli Soros életét, majd kitér a Soros által működtetett emberbaráti szervezetekre, melyek a baloldali és liberális eszméket támogatják világszerte. Beszél arról, hogy Soros politikai támadások célpontjává vált Izraelben is, a kormányzat jelenlegi politikájával kritikus megjegyzéseiért. Megemlíti a Kneszetben 2017-ben, Miki Zohar által kezdeményezett „Soros törvényt”, melynek szándéka megakadályozni a Soros szervezetek működését Izraelben. Ugyanitt emlékeztet Jair Netanjahu, a miniszterelnök fia által közzétett antiszemita karikatúrára, mely Sorost a világ uraként mutatja, a Földön és a galaxisban.

Az utóbbi években – folytatja a híradás – a menekültek befogadását támogató tevékenysége miatt súlyosan támadták Sorost több európai országban is. Példaként hozzák a magyarországi kormányt, mely szerint Soros egy nemzetközi összeesküvés vezetője, aki elárasztotta az országot muzulmán menekültekkel, míg a lengyel elnök a milliárdos által támogatott szervezetek tevékenységének korlátozását követelte. Spanyolországban Katalonia függetlenségének, míg Ausztriában a konzervatív frakció ellenfeleinek támogatójaként vált az indulatok célpontjává.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSHadasot 10