Új magyar nagykövet Tel-Avivban

benko levente izraeli magyar nagykovet es reuven livlin
Fotó: Embassy of Hungary in Tel-Aviv

Benkő Levente személyében új nagykövet érkezett a tel-avivi magyar nagykövetségre. A mai napon átadta megbízólevelét Izrael Állam elnökének.

Benkő Levente, Magyarország újonnan kinevezett nagykövete a mai napon átadta megbízólevelét Reuven Rivlinnek, Izrael Állam elnökének. A nagykövetség Facebook-oldala szerint Benkő elmondta, hogy a Magyarország és Izrael közötti barátság további elmélyítésén fog dolgozni.

benko levente izraeli magyar nagykovet es reuven livlin1
Fotó: Embassy of Hungary in Tel-Aviv

Benkő Levente a Magyar Nemzet egy korábbi cikke szerint már régóta tagja a kormánypárt külpolitikai stábjának. Karrierjét az első Orbán-kabinet idején kezdte a Miniszterelnöki Hivatal külpolitikai tanácsadójaként, később az Európa Parlament magyar néppárti delegációjának titkára volt. 2010 után helyezkedett el a külügyminisztériumban, ahol később a biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkárnak nevezték ki.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSkibic.hu