Csalóka a gázai nyugalom

Izraeli biztonság Sabak Sin Bét

A Sin Bet belbiztonsági szervezet főnöke, Nadav Argaman szerint csalóka a gázai nyugalom.

Argaman a kneszet kül- és biztonságpolitikai bizottságának keddi ülésén fejtette ki véleményét a Gázai övezetben az utóbbi napokban megfigyelhető viszonylagos csöndről, az erőszakos tömegtüntetések és a gyújtogató eszközök bevetésének szüneteltetéséről.

A másik palesztin térségben, Ciszjordániában sem rózsás a helyzet a terepen közvetlen tapasztalatokkal bíró belbiztonságiak szerint.

“Ciszjordániában nagyon összetett a valóság. Viszonylag nyugodtnak tűnik, de ez a csend csalóka, a felszín alatt forronganak. A Hamász minden erővel megpróbál támadást végrehajtani – mondta a Sin Bet főnöke, a ynet szerint.

“Az elmúlt évben 480 támadást számoltunk fel, köztük 219 Hamasz-osztagot, és 590 öngyilkos terroristát akadályoztunk meg tettének végrehajtásában. Ez a hatalmas szám is jelzi, hogy mennyire kiterjedt a terrorizmus a felszín alatt ” – tette hozzá Argaman.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.