Disznófejet tűztek egy ramat hasaroni zsinagóga bejáratára

disznofej
Fotó: képernyőkép / Twitter

Ismeretlen tettesek disznófejet tűztek ki a ramat hasaroni Szukkat Saul zsinagóga kapujára.

A városban, közvetlenül a helyközi választások döntő fordulója előtt, fokozódott a feszültség a vallásos és a világi lakosság között. A világiak egy része az ultra-ortodox közösség növekedése miatt attól tart, hogy a vallásosok átveszik az uralmat a városban.

Az imára érkezőket pénteken egy véres disznófej fogadta a zsinagóga bejáratánál. A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben.

Eli Armani, aki 25 éve a zsinagóga gondnoka, először el sem akarta hinni a történteket: “A házból hívtak, és azt mondták, hogy egy disznófej van a helyszínen, és én azonnal mentem, hogy megnézzem, mi történt, és megdöbbentett amit láttam,” nyilatkozta a 10-es hírcsatornának. “Nem egy kép vagy egy bábu – egy igazi véres disznófej.”

Avi Grubert a város polgármesterét is sokkolták a történtek, de nyugalomra szólította a lakosságot. “A rendőrség ki fogja vizsgálni ezt a megdöbbentő esetet és biztos vagyok benne, hogy megtalálja és bíróság elé állítja a tetteseket. Nincs helye a társadalomban az ilyen embereknek sem Ramat Hasaronban se máshol.”

Eli Ben Dahan (Zsidó Otthon) védelmi miniszterhelyettes is elítélte a gyűlölet-bűncselekményt. “A kristályéjszaka 80. évfordulóján az antiszemitizmus Izrael földjén is felüti a fejét.”

“Egy zsinagóga előtt elhelyezett disznófej szolgált színpadul a ramat hasaroni vallási közösség elleni folyamatos izgatásnak.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSujkelet.live