Fegyveres támadás Szamáriában, 7 sérült

mento a merenylet helyszinen
A merénylet helyszíne – fotó: Magen David Adom

Az orvosok világra segítették a kritikus állapotban lévő terhes nő gyermekét a kórházban. A baba a koraszülött osztályra került, és jól van. A 21 éves anya állapota továbbra is válságos.

Vasárnap este 7 személy megsérült egy fegyveres támadás során a szamáriai Ofra zsidó település bejáratánál, közölte a Magen David Adom mentőszolgálat.

Az izraeli hadsereg szerint a lövéseket egy palesztin mozgó járműből adták le a buszmegállóban várakozó izraeli csoportra. A közelben tartózkodó katonák tüzet nyitottak a járműre, ami elmenekült a helyszínről.

Az izraeli csapatok átfésülik a környéket az elkövetők után.

A helyszíni biztonsági kamera felvételén látszik, ahogy egy fehér autó lelassít, az utasok tüzet nyitnak a csoportra, majd elhajtanak.

A Magen David Adom szerint egy 21 éves terhes nő kritikus, egy 21 éves és két 16 éves enyhe sérüléseket szenvedett, őket a Shaare Zedek Orvosi Központba szállították. Egy 22 éves közepesen súlyos, míg két 22 éves személyt enyhe sérülésekkel a Har Hatsofimba szállítottak.

Az orvosok világra segítették a kritikus állapotban lévő terhes nő gyermekét a kórházban. A baba a koraszülött osztályra került, és jól van. A 21 éves anya állapota továbbra is válságos.

katonak a merenylet helyszinen

Betzalel Smotrich a vallásos cionista Zsidó Otthon képviselője, szinte azonnal a védelmi miniszteri posztot frissen betöltő Benjamin Netanjahu miniszterelnökre támadt az incidens után.

“Egy újabb nap, egy újabb terrortámadás. Miniszterelnök úr, eddig még mindig volt valaki, akit felelőssé tehetett a biztonsági erők tehetetlenségéért. Ennek azonban vége, nincs több kifogás. Ez az Ön feladata, ez az Ön felelőssége. Az izraeli állampolgárok élete nem játék. Mielőbbi gyógyulást kívánok a sebesülteknek” – írta Smotrich Twitteren.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSujkelet.live