Ne vegyél Oszem terméket!!!

Oszem-ellenes vásárlói bojkottal indít az új, alulról szerveződő drágaságellenes mozgalom, amely az Oszem nevű élelmiszeripari óriás-monopólium cég elleni egyhetes vásárlói bojkott meghirdetésével kezdte meg harcát.

Az izraeli sárgamellényes társadalmi mozgalom legfőbb célpontja a tíz legnagyobb élelmiszeripari konszern, melyek a helyi fogyasztói kosár jelentős részéért felelnek, s melyek a szakértők szerint szinte hasraütésszerűen határozzák meg nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően magas áraikat, amit elsősorban monopolhelyzetük tesz lehetővé.

A sárgák pénteken mintegy ezren tiltakoztak Tel-Aviv közepén, majd vasárnap este elhatározták, hogy az egyes cégeket egy-egy hetes fogyasztói bojkottal figyelmeztetik árképzésük hiányosságaira, és egyben megpróbálják eltántorítani őket a nemrég belengetett újabb áremelésektől.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.