Gázában nyitna gyárat az izraeli SodaStream

sodastream
Fotó: SodaStream

Daniel Birnbaum, a SodaStream vezérigazgatója egy konferencián beszélt arról a tervről, hogy a cég Gázában is szeretne gyártóüzemet létrehozni.

„Azt szeretnénk, hogy a gázai lakosoknak legyen valódi munkája” – mondta a Globes gazdasági magazin konferenciáján Daniel Birnbaum, a SodaStream vezérigazgatója, aki szerint, ahol a jólét és a fejlődés jelen van, ott a békére is lehet esély. Ezért az izraeli cég azt tervezi, hogy Gázában hoz létre új gyártóüzemet.

Birnbaum példának felhozta, hogy a SodaStream izraeli gyárában jelenleg nagyjából ezer zsidó és ezer arab munkás dolgozik, több százan a palesztin területekről érkeztek. Az üzemben ennek ellenére a munkások békében és harmóniában dolgoznak, az emberek mosolyognak, és barátságok jönnek létre. Birnbaum szerint ez más cégek számára is követendő példa lehetne.

Birnbaum elképzeléseivel egyetért a SodaStreamet idén nyáron 3,2 milliárd dollárért megvásárló PepsiCo vezérigazgatója is. Rmon Laguarta elmondta, hogy a PepsiCo egyik alapértéke a sokszínűség, a céget alapító Don Kendall pedig azt vallotta, hogy az üzlet összeköti a különböző kultúrákat.

Teljes írás >>

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

SZERZŐTimes of Israel
FORRÁSKibic magazin