A BMW technológiai központot nyit Tel-Avivban

A BMW bejelentette, hogy technológiai központot nyit Tel-Avivban annak érdekében, hogy közelebb kerüljön az izraeli startup világhoz.

“Tel-Aviv a világ egyik leggyorsabban növekvő startup színhelye az egész világon, és ez különösen igaz az olyan fontos területekre, mint az önvezető autók vagy a konnektivitás” – mondta Klaus Fröhlich, a BMW igazgatóságának tagja. “A tel-avivi jelenlétnek köszönhetően gyorsabban fogunk hozzájutni a releváns trendekhez és technológiákhoz, legyenek azok akár startupok, akár egyetemek által kifejlesztve”- tette hozzá.

A BMW több izraeli vállalattal is kialakított együttműködést az elmúlt években. A Mobileye-al az önvezető autók kifejlesztésén dolgoznak együtt; befektetett a GPS alapú közösségi közlekedést segítő Moovit-ba (Mobility as a Service – MaaS), és együttműködik a Kfar Saba-i székhelyű, autóipari érzékelőket fejlesztő Innoviz-al is.

A legnagyobb vállalatok közül a Renault, a Nissan, a Daimler, a Volkswagen, a Skoda, a General Motors, a Porsche, a Volvo, a Honda és a SAIC (Sanghai Automotive Industry Corporation) van jelen Izraelben autóipari kutatás-fejlesztési központtal vagy inkubátorral.

A BMW-nek az Egyesült Államokban, Kínában, Japánban és Dél-Koreában van már kutatás-fejlesztés központja, a tel-avivi technológiai egysége pedig 2019 közepén nyílik meg.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSIzraeli Gazdaság