Éjfélkor tették közzé az elszabadult költségvetési hiányt

Éjfélkor jelent meg a pénzügyminisztérium honlapján, hogy februárra 4,9 milliárd sékeles a  költségvetési hiány, ami például tavaly februárban csak 2,3 milliárd volt, vagyis 110 százalékos az emelkedés.

A minisztériumot törvény kötelezi az adatok nyilvánosságra hozására, de azt nem írják elő, hogy mikor kell megjelentetni őket. Az időpont nyomán a hétvégi lapokba már nem került be, de a szakújságírók figyelmét nem kerülte el a drámai változás a kormányzat fiskális politikájában

2019-re a GDP 2,9 % -át tervezték hiánycélnak, de ezt már februárban sikerült meghaladni, s jelenleg 3,5 %-on áll a deficit. A baj oka, hogy kevesebb adót szedtek be, viszont nagyobb volt a  költekezés, mint tavaly.

A katonai rádióban reggel megszólaltatott szakértők szerint a választásokig nem érdemes változásra számítani, s így várhatóan idén nehéz költségvetési évet zár a mi nagy közös kasszánk.

- Hirdetés -

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.