Zandberg-Abbasz találkozó volt

tamar zandberg es mahmud abbasz abu mazen
Fotó: Tamar Zandberg Facebook oldala

Tamar Zandberg, a balliberális Merec párt elnöke vasárnap Ramallahba látogatott, ahol találkozott Mahmud Abbasz palesztin elnökkel. Zandberg Izrael legfontosabb érdekének nevezte a Palesztin Hatóság elnökével folytatott megbeszélésén a békét.

„A béke üzenetével jöttünk, hogy világossá tegyük: ez Izrael legfőbb érdeke, amelyet a választások középpontjába kell helyezni” – mondta Zandberg találkozóján a palesztin vezetés központjában, a Mukátában.

„Mint Ön is tudja, a béke felé fordultunk, és nincs is más lehetőségünk” – felelte Abbasz Tamar Zandbergnek. “1988-ban fogadtuk el ezt a hozzáállást, és ma is ezt valljuk. Az 1967-es határokról szeretnénk tárgyalni, és kinyújtjuk a kezünket minden olyan izraeli kormány felé, amely elfogadja ezt a hozzáállást” – tette hozzá.

Izrael és a Palesztin Hatóság között 2014 tavasza óta szünetelnek a béketárgyalások.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.