A rendőrség lecsapott a Telegrassra

marihuána - fotó: pixabay
Marihuána - fotó: Pixabay

Őrizetbe vettek 42 kereskedőt, akik a Telegrass nevű marihuána-terjesztő hálózatban dobták piacra a könnyű drogot. A gyanúsítottakat adócsalással és pénzmosással is vádolják – illegálisan szerzett jövedelmeik után nyilván nem fizettek adót.

A rendőrség szerint a drogkereskedők nemcsak könnyű, hanem kemény drogokkal, LSD-vel, heroinnal és kokainnal is kereskedtek.

A Telegrass a telegram nevű telefonos applikáció segítségével működött évek óta, számos cikk született róla, mi is írtunk róla, mindenki tudott létezéséről.

A rendőrség akciójának időzítése azért is érdekes a több éves szemet hunyás után, mert a választási kampány részeként a politikusok egy része a marihuána legalizálása mellett szállt síkra, sőt maga Benjamin Netanjahu is azt mondta hétfőn saját, a választásokra gründolt Likud tévéjében, hogy fontolóra fogja venni a kannabisz törvényessé tételét, s azzal is büszkélkedett, hogy mennyit tett az orvosi marihuana érdekében.

Netanjahu eddigi segítőkészségét ugyanakkor a médiában megszólalók cáfolták, szerintük végső soron éppen rajta bukott el többek közt az orvosi marihuána nagyüzemi mezőgazdasági termesztésének ügye, amely évek óta akadozik a kormányzati szabályozás útvesztőiben. Pedig eközben az orvosi kannabisz használatát sorra engedélyező országok – a frissen létrejött jelentős piac – más termelőket találnak, máshonnan fogják beszerezni szükségleteiket.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.