Egy nagyon atom rajzfilmsorozat Jeruzsálemből

szof haderech
Végünk van! Jeruzsálem, 2020

Jarden és Kineret egy atomháborúban elpusztult Jeruzsálem utcáin keresik elveszett kistesójukat. Zombik, csontvázak, beszélő állatok, savas eső és a város maradványai között mászkálva fedezi fel a testvérpár, hogyan változott meg Izrael az atomháború után – ha egyáltalán…

Erről szól a Végünk van! (Szof Haderech!) cimű, fergetegesre sikerült új, felnőtteknek szóló rajzfilmsorozat, amely a Kán – az izraeli köztelevizió 11-es csatornája és a Jeruzsálem Filmalap közös produkciójában készül. Már öt rész megtekinthető (angol felirattal is) a Kan Digital oldalán, majd hetente egy-egy újat töltenek fel.

Mi marad egy atomháború után Jeruzsálemben?
end-of-the-road-jerusalem-bridge-1024x568
Végünk van! Jeruzsálem, 2020

A mindössze ötperces kisfilmek a poszt-apokalipszis atomködjét kihasználva valójában persze az izraeli társadalmat mutatják meg nekünk, szatirikus kritikájuk senkit nem kímél: van benne végeérhetetlen sor a kórház sürgősségi osztályán, katonaságra pazarolt mega-költségvetés, obligát Holokauszt napja megemlékezés, a zsúfolt tömegközlekedés, a startup népe és vegánok, meg az is, hogyan bánnak majd Eritreában az izraeli menekültekkel.

A sorozatot Nir Berger irta, animátor: Yael Oz Sinai.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.