A Facebook figyelmeztette Netanjahut, hagyja abba a szabálytalan adathalászást

facebook izraelinfo dislike merges
Fotó: Shutterstock

A Facebook figyelmeztett, hogy szabályai szerint törvénytelen, hogy Netanjahu nevében beszélgetést kezdeményez egy programrobot, majd a válaszokból adatokat szed össze a Facebok platformján a felhsználókról.

A Facebook kapcsolatba lépett a Likud párttal, és követelte, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnök hivatalos Facebook oldalán állítsa le a felhasználók adatainak gyűjtését – értesült a The Times of Israel.

A közösségimédia-óriás egy adatgyűjtő chatbotra panaszkodott, amely automatikusan üzeneteket küld a Netanjahu oldalát követő felhasználóknak, megsértve a közösségi médiaplatform szabályait.

A chatbot egy privát üzenetet küld, amelyet Netanjahu személyes üzenetének álcáznak, és kérdéseket tesznek fel a felhasználóknak, például  hogy a Likudra szándékozik-e szavazni az április 9-i választásokon.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.