A Hamász rakétákkal válaszolt az izraeli ellencsapásokra, majd közölte: este tíztől tűzszünet lépett életbe

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet rakétákkal felel az izraeli válaszcsapásokra – jelentette az izraeli 13-as kereskedelmi tévécsatorna  hétfő esti híradása.

Egy izraeli rakéta a Hamász politikai vezetőjének, Iszmail Hanijének az irodáját vette célba, amely után a Hamász is rakétaesőt zúdított először csak a környező izraeli településekre, majd a Negev sivatag távolabbi területeire is. 

A tévé szakértői szerint a szervezet vezetői civilek közé vegyültek, és illegalitásba vonultak. Izrael korábban romba döntött egy háromszintes épületet, amely a hadsereg szerint a Hamász katonai hírszerzését szolgálta.

Egy gázai rakéta eltalált egy épületet Szderót városban az övezet közvetlen közelében, de a lakók időben eljutottak az óvóhelyre, és csak anyagi károk érték a házat.

A Hamász bejelentette, hogy az egyiptomi közvetítésnek köszönhetően izraeli idő szerint este 10 órától tűzszünet lép életbe a felek között. Izrael hivatalosan még nem erősítette meg a tűzszünetről szóló egyezményt.

A Hamász a megadott időpont után nem lőtt több rakétát izraeli területre, de az izraeli légierő újabb bombázást hajtott végre az övezet déli részén, Khan Junisznál. 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI