Szíria: “Izrael iráni fegyverraktárakat támadott Aleppóban”

izraeli tamadas sziriaban aleppo

Damaszkus azzal vádolja Izraelt, hogy kevesebb, mint két héttel a választások előtt légi csapást hajtott végre, és azt állította, hogy a rakéták 70%-át elfogta. A jelentések szerint a cél iráni fegyverek voltak. A támadás miatt az egész városban áramszünet volt.

Izraeli légicsapásokról szóló jelentések érkeztek iráni célpontok ellen Észak-Szíriában, kevesebb, mint két héttel a választások előtt és viszonylag hosszú nyugalom után. A szíriai SANA hírügynökség szerdán jelentette, hogy “Aleppóban működik a légvédelem”, és azt állította, hogy “több célt lelőtt”.

A SANA Izraelt gyanúsítja a támadásért, és azt állította, hogy a rakéták 70%-át lelőtték. A légitámadás a Biztonsági Tanács ülésével egy időben történt, melyen az Egyesült Államok Izrael Golán-fennsík feletti szuverenitásának elismerését vitatták meg.

“Körülbelül este 11:00 órakor a légvédelmi rendszereink működésbe léptek az Aleppótól északkeletre fekvő ipari övezetben lévő több telephely elleni izraeli légicsapás elhárítására, és sikerült több rakétát megsemmisítenünk” – közölte a SANA, és megjegyezte, hogy csak anyagi kárt keletkezett. A Szíriai Emberi Jogi Megfigyelőközpont nevű szíriai ellenzéki csoport arról számolt be, hogy az izraeli támadás célpontja az iráni erők fegyverraktárai voltak az Aleppo nemzetközi repülőtér közelében.

Az ellenzéki csoport korábban azt jelentette, hogy “lőszerraktárak robbanásai rázták meg Aleppót.” A támadás után a szíriai televízió az egész nagyvárosban beállt áramszünetről tudósított. A Sky News arab adásának jelentése szerint valószínűleg több ember is meghalt a támadásban.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSYnet